Nasjonal konferanse for recovery

Ingenting om oss uten oss

26. september 2023

Nasjonal konferanse for recovery

Ingenting om oss uten oss

Kalender

Her kommer informasjon om kommende arrangement. Det blir ingen konferanse i 2024, men vi satser på å få til et nytt arrangement i 2025.

Inntil videre kan du se opptak av den digitale konferansen fra 2023 på NAPHA sine nettsider.

Siste nytt om konferansen

Se recoverykonferansen online klokka 10-13 26. september 2023

26/09/2023

Nasjonal konferanse for recovery 2023 sendes digitalt fra NAPHA, 26. september klokka 10-13

Les mer
Logo Knutepunkt for Recovery (bilde)

Ingenting om oss uten oss

- Menneskerettigheter, medborgerskap og demokratisk deltakelse innen psykisk helse og rus

Nasjonal konferanse for Recovery er et resultat av et bredt samarbeid blant organisasjoner som vil sette menneskerettigheter, medborgerskap og demokratisk deltakelse på dagsorden. Med konferansen ønsker vi å skape en bred allianse som jobber mot et felles mål om tydelig recoveryorientert forståelse og praksis, med bred bruker- og pårørendeinvolvering, innen psykisk helse og rus.

Den første konferansen fant sted på Gardermoen i september 2022.

Nyheter og artikler

Bilde av en gjeng mennesker utenfor Thon hotel Oslo Airport

Sommerhilsen og oppdatert program  

27/06/2022

Det nærmer seg sommer for alvor – og frist for å få billett til early bird-pris.

Her kommer en liten sommerhilsen fra oss som jobber med planleggingen av konferansen i september.

Bilde av Dainius Puras

Intervju med FNs tidligere spesialrapportør for menneskerettigheter, Dainius Puras

09/06/2022

Dainius Puras har engasjert seg rundt spørsmål om menneskerettigheter i over 30 år. Fra 2014-2020 var han FNs spesialrapportør, hvor han har fått unik innsikt i hvordan det står til med menneskerettigheter på global basis.

6. september kommer han til Gardermoen for å snakke om psykisk helse og menneskerettigheter.

Bilde av Astrid Weber og Dag Erik Hagerup

Erfaringskunnskap åpner for ny mening 

02/06/2022

Astrid Weber og Dag Erik Hagerup kommer til Gardermoen i september. På scenen vil ha en samtale som tar utgangspunkt i en artikkel basert på masteroppgaven «Å ville møte mennesket».

I dette intervjuet deler de noen av sine tanker rundt erfaringskunnskap og recovery.

«Hvorfor er det sånn at når vi får erfaringen i tale, så fremstår nye muligheter?»

Plakat med tekst og bilder over de som skal holde innlegg på recoverykonferansen online

Gikk du glipp av Recoverykonferansen Online?

21/02/2022

Nå kan du se opptak av innslagene fra Recoveryhjelpa i Sandnes, Erfaringsskolen i Oslo, Høgskolen i Innlandet og den politiske samtalen med stortingspolitikerne Sandra Bruflot (H) og Even A. Røed (AP)

Om Nasjonal konferanse for Recovery

De regionale brukerstyrte sentrene arbeider for etablering av Recovery knutepunkt både nasjonalt og regionalt for å styrke satsingen på recovery.  Med utgangspunkt i Recovery knutepunkt-samarbeidet ble det tatt initiativ  til å etablere en årlig nasjonal recovery konferanse.

De regionale brukerstyrte senterne, NAPHA og Erfaringssentrum har gått sammen om å arrangere en konferanse som skal  løfte frem menneskerettigheter, medborgerskap og demokratisk deltakelse.

Bak konferansen står en rekke samarbeidsaktører som ønsker å løfte frem de mange sidene av en reell recovery. Her vil vi bygge bro og nettverk. Konferansen blir til i samarbeid mellom bruker- og pårørendeorganisasjoner samt fag-, undervisnings- og forskningsmiljøer.

Konferansen er støttet av Helsedirektoratet.

Nasjonal konferanse for Recovery vil bidra til

  • Å styrke menneskerettighetene til personer med psykisk helse- og/eller rusutfordring.
  • Et mer demokratisk og inkluderende samfunn, der mennesker med psykisk helse- og rusutfordringer blir møtt som likeverdige samfunnsborgere med mulighet for aktiv deltakelse og inkludering i samfunnet.
  • Å etablere et bredt og likeverdig samarbeid. Vi vil skape en bred allianse mellom offentlig sektor, privat og ideelll sektor mot et felles mål om en tydelig recoveryorientert forståelse med en bred bruker- og pårørendeinvolvering innen psykisk helse og rus.
  • Mer treffsikre tilbud og tjenester, basert på tilnærminger og arbeidsmetoder som bygger på kunnskapsbasert praksis med likeverdighet mellom fag, forskning og erfaring.
  • Utvikling av tjenester og tilbud der erfaringskompetanse blir benyttet på en systematisk måte.
  • Et mer helhetlig og samhandlende tjenestetilbud.

Det kan vi få til gjennom et bredt og likeverdig samarbeid. Vi vil skape en bred allianse som jobber mot et felles mål om en tydelig recoveryorientert forståelse og praksis med en bred bruker- og pårørendeinvolvering innen psykisk helse og rus.

Bevegelse og bevissthet

Vi ønsker å skape en møteplass med vekt på dialog og deling av erfaring og kunnskap. Vi vil bygge bro mellom fag og erfaring, og utvikle ny kunnskap og praksis.

Det ligger mye kraft i den erfaringsbaserte kunnskapen når velferdstjenester (videre)utvikles i samarbeid med innbyggere, pasienter, brukere og pårørende. Med denne konferansen ønsker vi å skape en bevegelse og en bevissthet rundt nettopp det.

Gjennom en mer samlet innsats som muliggjør økt grad av solidaritet, samhold og samskaping håper vi at vi i løpet av de kommende årene skal se bedre tjenester innen psykisk helse- og rusfeltet.

Når bruker-, pårørende- og interesseorganisasjoner og  fag- og forskningfeltet går sammen i et likeverdig fellesskap, kan vi skape en reell bevegelse.

Bakgrunn for konferansen

Arbeidet med prosjektet Knutepunkt for Recovery førte til idéen om et større nasjonalt samarbeid for å fremme recoveryorientert praksis.

De regionale brukerstyrte sentrene har inngått en samarbeidsavtale med NAPHA og Erfaringssentrum, og siden etablert samarbeid med en rekke relevante organisasjoner og fagmiljø som arrangerer konferansen sammen: ADHD Norge, LPP- Landsforeningen for pårørende, RIO, Velferdsalliansen, Jæren Recovery Senter, Mental Helse, Fagrådet- Rusfeltets hovedorganisasjon, Nord Universitet, Nasjonal Kompetansetjeneste ROP, Sykehuset Innlandet HF, Nasjonalt senter for Erfaringskompetanse, Universitetet i Sørøst-Norge (USN), WAPR, Hurdalsjøen Recoverysenter, Oslo kommune, Erfaringsskolen (Oslo kommune), Mad in Norway og Tidsskrift for psykisk helsearbeid.

Målet er at den første konferansen skal være starten på en rekke konferanser, og en bevegelse for demokratisk deltakelse på alle nivå for mennesker med psykososiale livsutfordringer.

Påmelding til Nasjonal konferanse for Recovery

Her kommer informasjon om påmelding til neste konferanse.

 

Har du spørsmål om billetter eller noe annet praktisk rundt konferansen? Send e-post til recoverykonferansen@kbtkompetanse.no

 

Samarbeidspartnere og støttespillere

Nasjonal konferanse for Recovery ble i 2022 støttet økonomiskav Helsedirektoratet.

Lurer du på noe om konferansen? - Ta kontakt

Kårhild H. Løken - Sagatun
Leder for styringsgruppen
E-post: karhild@sagatun.no
Telefon +47 979 78 456

KBT: recoverykonferansen@kbtkompetanse.no

Har du praktiske spørsmål?

For spørsmål rundt billetter og andre praktiske spørsmål, ta kontakt med teknisk arrangør KBT på e-post recoverykonferansen@kbtkompetanse.no eller telefon +47 73 84 23 75